Wereld Economisch Forum dringt er bij bedrijven op aan om ongevaccineerde werknemers te ontslaan als onderdeel van ‘Great Jobs Reset’

Het Economisch Wereldforum heeft afgelopen maandag laten weten dat het er voorstander van is dat werknemers gedwongen worden te kiezen tussen het nemen van een van de vier omstreden Covid-vaccins, of werkloos worden als ze ervoor kiezen het vaccin niet te nemen. Na hevige reacties verwijderde het forum de oorspronkelijke tweet en plaatste het een nieuw bericht met dezelfde afbeelding en een aangepast onderschrift.

“Haal je COVID-19 prik – of je kunt gevolgen ondervinden van je werkgever #COVID19 #JobsReset21”, stond er in de oorspronkelijke tweet die op maandag werd gepost. De tweet ging vergezeld van een kleurrijk plaatje met de vermeende peilingscijfers van bedrijven die werknemers zouden ontslaan omdat ze het vaccin niet hebben genomen.

In een artikel op de WEF-website waarnaar in de berichten werd gelinkt, worden verschillende beweringen gedaan op basis van opiniepeilingen, zoals: “Veertig procent van de in een nieuw rapport ondervraagde bedrijven eist dat alle werknemers worden ingeënt tegen COVID-19”, “Werknemers zullen door 32% van de bedrijven worden aangemoedigd maar niet verplicht om een vaccinatie te krijgen”, en “Zorgen over de geestelijke gezondheid en burn-out zijn sinds het begin van de pandemie hoger op de agenda komen te staan”.

Laat een reactie achter