Portugese gezondheidsautoriteiten in staat van alarm: gezondheidswerker overlijdt 2 dagen na vaccinatie tegen Covid-19

De Portugese gezondheidsautoriteiten zijn in staat van alarm gebracht na het onverklaarde overlijden van een gezondheidswerker. De 41-jarige vrouw uit Maia stierf twee dagen na ontvangst van haar eerste dosis van het Corona-vaccin. Ze stierf op nieuwjaarsdag terwijl ze in bed lag.

Portugalresident meldt dat haar lichaam is gevonden door haar partner. Hij belde een ambulance waarna het slachtoffer tevergeefs werd gereanimeerd. De vrouw was een van de 538 zorgprofessionals uit een ziekenhuis in de stad Porto die afgelopen woensdag het Corona-vaccin van Pfizer/BioNTech kreeg.

Een verklaring van het ziekenhuis zegt dat de vrouw “het vaccin op 30 december ontving en dat er daarna geen bijwerkingen werden geconstateerd”. Voor vandaag staat een autopsie gepland, waarna er meer informatie zal worden verstrekt. De krant Correio da Manha meldt dat er geen bewijs is dat de vrouw aan enige onderliggende ziekte leed.

Volgens haar rouwende en volkomen verbijsterde vader: “ze heeft nooit alcohol gedronken, heeft niets bijzonders of ongewoon gegeten” en was een “goed en gelukkig” mens dat zo trots was op het feit dat ze als een van de eersten gevaccineerd werd, dat ze zelfs een foto van het gebeuren op social media had gedeeld.

De dochter van Sónia Azevedo, Vânia Figueiredo, zegt tegen Correio da Manhã: “We weten niet wat er is gebeurd. Het gebeurde allemaal snel en zonder verklaring. Ik merkte niets anders bij mijn moeder. Ze was oké. Ze zei dat de plek waar ze was ingeënt pijn deed, maar dat is normaal…”

De vader van de overleden vrouw, Abílio, vertelt aan de krant: “Ik wil weten wat de oorzaak was van de dood van mijn dochter”.

Wederom niet geheel verrassend, werd deze toch wel schokkende kwestie in het Portugese televisienieuws van gisteravond niet besproken.

Laat een reactie achter