Corona mag niet uitsterven totdat het vaccin beschikbaar is – Er staat teveel geld op het spel

Zelfs de meest argeloze, meest versufde, meest slaafse mediaconsument ziet nu het licht: net zo zeker als de Amen in de kerk, zal de seizoensgebonden griepgolf in de herfst van dit jaar gebruikt worden om eindelijk de “tweede Corona-golf”, die tot nu toe zelfs met de meest creatieve manipulatiemanoeuvres niet waarneembaar was, werkelijkheid te laten worden.

Voor degenen die één en één kunnen optellen, is dit in ieder geval sinds dit nieuws duidelijk: het biotechbedrijf Curevac uit Tübingen krijgt een financiële injectie van 252 miljoen euro van de Duitse regering – voor de versnelde ontwikkeling en productie van een Coronavaccin, meldt Jouwatch.

Het zakenblad “Business Insider” deed gisteren verslag van het extra staatsgeld voor het biotech-onderzoeksbedrijf, dat al in het voorjaar werd geprezen als een wereldwijd baken van hoop en “redder” van hightech-ontwikkelaars. In feite maakt Curevac deel uit van de portefeuille van SAP-oprichter Dietmar Hopp totdat, verrassend genoeg, de Duitse regering – als onderdeel van de “Nationale Impact Alliantie” gesmeed door minister van Volksgezondheid Jens Spahn (in tegenstelling tot Bill Gates’ “Gavi” Alliantie, die medegefinancierd wordt door de EU en de Duitse regering) – in juni een belang van 300 miljoen euro in Curevac verwierf.

Het is duidelijk dat de “staat als ondernemer” graag geholpen wordt door de “staat als donor” zelf – en maakt het genoemde belastinggeld over aan het bedrijf van Hopp door middel van een financieringsmelding van het Bondsministerie van Onderzoek en Onderwijs. De middelen vloeien voort uit een “speciaal programma” van het ministerie, dat al in mei van start ging en een volume van 750 miljoen euro had en bedoeld is om de “internationale initiatieven” voor de snelle productie van vaccins “aan te vullen”. Meer dan een derde van deze pot is al naar het eigen partnerbedrijf van het ministerie gegaan. In ruil daarvoor zorgt de federale overheid voor ongeveer een kwart miljoen vaccindoses – en deze zullen, indien beschikbaar, meteen “dringend” onder de bevolking worden verspreid. Wil je wedden?

De Bondsrepubliek zorgt voor haar “partners”

Naast Curevac profiteren ook de firma Biontech uit Mainz en de firma IDT Biologika uit Dessau-Roßlau van de financiering, die beide “aanbevolen werden voor financiering door een deskundige adviesraad”, zoals de “Stimme” meldt onder vermelding van BI.

Met dergelijke bedragen – eerst voor de deelname, dan voor de ondersteuning – staat het volkomen buiten kijf dat een van de door de staat gesponsorde onderzoeksbedrijven de race moet afmaken. De industrie is gedoemd tot succes – en heeft het nodig om zichzelf en de miljardenmarkt voor het Coronavaccin te herfinancieren, waarvan de verkoop door een vraag-oligopolie van de gemeenschap van staten onder auspiciën van de WHO gegarandeerd wordt.

En wat als Corona voor die tijd gewoon zou verdwijnen (of al verdwenen is)? Dit kan niet gebeuren, want het mag niet gebeuren. En hier vinden we ook de sleutel tot het irrationele beleid en de verdere bestendiging van de zogenaamde crisis.

Laat een reactie achter